>обвиняема за измама по т.нар. "телефонен метод".  Спрямо нея са

...
>обвиняема за измама по т.нар. "телефонен метод".  Спрямо нея са
Коментари Харесай

Пуснаха бабчето, муле на телефонен измамник, под гаранция от 500 лв.

> обвинена за машинация по така наречен "телефонен способ ". 
Спрямо нея са предявени обвинявания за закононарушение по член 209, алинея 1от Наказателния кодекс. На 12 септември 2017 година във Варна дамата е била арестувана от полицейски чиновници в миг, когато прибирала хвърлена през балкона на жилищен блок парична сума от заплашвана по телефона пенсионерка. Според прокуратурата, действието е осъществено като продължавано закононарушение и са налице данни за съпричастност на 72-годишната Л.А. към още няколко телефонни измами, осъществени в интервала от месец юни доникъде на м. септември тази година. Пострадали от действията са най-вече възрастни хора. Предвидената в закона глоба за сходно тежко съзнателно закононарушение е отнемане от независимост за период от 1 до 6 години.

Съдът одобри, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за присъединяване в осъществяването на действието. Беше регистрирана високата социална заплаха от сходни действия, които не са изолиран случай в последно време и постоянно потърпевши от тях са уязвими възрастни членове на обществото.

Като взе поради съществуването на непрекъснат адрес, чистото правосъдно минало на 72-год. Л. А., оказаното подпомагане от нейна страна на органите на досъдебното произвеждане, напредналата й възраст, както и влошеното й здравословно положение, съдът не почете настояването на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение и взе по-лека такава - "Гаранция в пари ", в размер на 500 лв..

3-дневен е срокът за обжалване на мярката за неотклонение, като при обжалване делото бе планувано за разглеждане пред Окръжен съд за 20 септември от 13 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР